به گزارش خبرنگار صدای آناک،دکتر احمد حمزه زاده در مراسم آیین گرامیداشت روز جهانی گردشگری افزود: دو نکته از فرمایشات مقام معظم رهبری که تاکیدی بر روی حفاظت و روایت شده است .وظیفه اصلی ما در وهله اول حفاظت از آثار تاریخی میراث گرانبهای استان پرافتخار آذربایجان شرقی و شهر تبریز و در فاز دوم […]
به گزارش خبرنگار صدای آناک،دکتر احمد حمزه زاده در مراسم آیین گرامیداشت روز جهانی گردشگری افزود: دو نکته از فرمایشات مقام معظم رهبری که تاکیدی بر روی حفاظت و روایت شده است .وظیفه اصلی ما در وهله اول حفاظت از آثار تاریخی میراث گرانبهای استان پرافتخار آذربایجان شرقی و شهر تبریز و در فاز دوم روایتگری این تاریخ پرافتخار برای گردشگران داخلی و خارجی است.
وی از آغاز دولت سیزدهم با هدف گذاری از سوی مقام عالیه و وزارت انجام شده است ،گفت: حوزه گردشگری به عنوان یکی از حوزه های پویا و تاثیر گذار در اقتصاد استان آذربایجان شرقی مطرح شده و برنامه های متنوعی در جهت توسعه گردشگری استان در حال انجام است.
حمزه زاده اشاره کرد: اخیرا شاهد ثبت جهانی آثار تاریخی فاخر استان آذربایجان شرقی در یونسکو بوده ایم و مجموعه کاروانسراهای ایران در فهرست یونسکو با ۵۴ کاروانسرا ثبت شده است که از این ۵۴ کاروانسرا ۳ کاروانسرا متعلق به استان آذربایجان شرقی و کاروانسرای چون جمال آباد میانه و کاروانسرای چویجه بل و کاروانسرای خواجه نظر جلفا بوده است.
وی در ادامه اظهار کرد: قبل از ثبت جهانی کاروانسراها به همکاری منطقه آزاد ارس شاهد ثبت ژئوپارک ارس در فهرست جهانی بودیم و خوشبختانه پرونده ثبت جهانی جنگلهای ارسباران هم از سوی یونسکو مورد پذیرش قرار گرفته که در سال آتی پرونده در غالب جنگلهای ارسباران در یونسکو مطرح خواهد شد.
حمزه زاده در مورد ثبت جهانیان اشاره ای کرد: یکی از موضوعات و فاکتورهای اصلی میتواند ایران ما را در استان آذربایجان شرقی به گردشگران خارجی معرفی بکند موضوع ثبت جهانی ها است که به جد پیگیر ثبت جهانی آثار فاخر استان در فهرست یونسکو هستیم.
وی افزود: در کنار ثبت جهانی ها یکی از برنامه های مهم معرفی استان برای بحث های مهم بازاریابی و تبلیغات که اقداماتی در این حوزه انجام شده است.
وی در مورد تولید محتوا اشاره کرد و گفت: تولید محتوا به جوانهای مختلف با همکاری کانون تشکلهای گردشگری استان برای اولین بار با تولیداتی به ۷ زبان کشورهای هدفمان روسی،چینی، عربی،انگلیسی، ترکی استانبولی و…. آماده کرده ایم که به شکل گسترده در فضاهای مجازی و از طرق مختلف در حال پخش هستیم.
وی گفت:سوالی شود که بزرگترین ایراد در حوزه گردشگری چه چیز بوده است ،«معرفی ،معرفی» است. و به شکل شایسته ای نتوانسته ایم استان خود را هم در حوزه گردشگری داخلی و هم خارجی معرفی بکنیم.
حمزه زاده در بحث اعتبارات در دولت سیزدهم گفت: با روی کارآمدن دولت سیزدهم اعتبارات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری به ۳۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است که در سال گذشته اعتبار ما ۳۷ میلیارد تومان بوده است و مصوباتی که رییس جمهور در سفر دوم خود در استان داشتیم امسال اعتبارات ما به ۱۱۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است که به نوعی جهش در حوزه اعتبارات دولتی بوده است.
وی در ادامه گفت: با توجه به تنوع و تعدد آثار تاریخی و جاذبه های گردشگری استان این اعتبارات کفایت نمیکند و نیاز است که همکاران و دوستان همراهی بکنند.
حمزه زاده تاکید کرد: ما بتوانیم شهر تبریز را به یک شهر رویداد محور بکنیم و تبریز را آنچنان که شایسته نام تبریز است بتوانیم به جهانیان معرفی بکنیم.
وی در مورد سرمایه گذاری در زیرساخت های گردشگری افزود:استان آذربایجان شرقی به واسطه حضور و همت سرمایه گذاران بومی ما رتبه سوم کشوری را در جذب سرمایه گذاری را به خود اختصاص داده است
وی در ادامه سخنان خود گفت: در حال حاضر در کشور ۳۳۱ هزار میلیارد تومن حجم سرمایه گذاری در حوزه گردشگری در حال اجرا است که سهم استان تبریز از این عدد ۳۵ هزار میلیاردتومن است که تقریبا ۱۰ درصد از حجم کل سرمایه گذاری کشور را شامل می شود که یکی از افتخارات استان آذربایجان شرقی است.
حمزه زاده اشاره کرد: بزرگترین هتل کشور در شهر تبریز در حال ساخت هست که با اعیانی بیش از ۱۰۰ هزار مترمربع که صرفا در غالب هتل و مجموعه های بزرگی هست که افتتاح شده است.
و در آخر ضمن بازدید از سفره خانه هتل شایان با حضور مسئولین و مدیرعامل هتل شایان و مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری افتتاح شد.
خبرنگار سمیه امینی