آب تبخیر شده  از پشت سدها ، آب مصرفی فضای سبز، انتقال به دریاهای آزاد نباید جزو مصرف بخش کشاورزی محسوب شود  تقدیر از نقش موثر امام جمعه تبریز و ایجاد حساسیت در جامعه نسبت به قطع درختان جنگل های ارسباران
آب تبخیر شده  از پشت سدها ، آب مصرفی فضای سبز، انتقال به دریاهای آزاد نباید جزو مصرف بخش کشاورزی محسوب شود  تقدیر از نقش موثر امام جمعه تبریز و ایجاد حساسیت در جامعه نسبت به قطع درختان جنگل های ارسباران

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: برای احیای دریاچه ارومیه پنج پروژه در بخش کشاورزی توسط ستاد احیای دریاچه ارومیه مشخص شد . به گزارش آناک نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، مهندس  اکبر فتحی در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به بهره برداری از ۷۵ پروژه در ایام الله […]

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: برای احیای دریاچه ارومیه پنج پروژه در بخش کشاورزی توسط ستاد احیای دریاچه ارومیه مشخص شد .

به گزارش آناک نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، مهندس  اکبر فتحی در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به بهره برداری از ۷۵ پروژه در ایام الله دهه فجر آذربایجان شرقی اظهار داشت: برای این پروژه‌ها ۱۳۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه این پروژه ها در شهرهای مختلف استان در زیربخش های مختلف کشاورزی شامل آب و خاک ،  دامداری، شیلات، توسعه کشت گلخانه‌ای، مرغداری و فرآوری و بسته بندی محصولات کشاورزی اجرا شده است، افزود: شعار دهه فجر امسال «چهل سال بالندگی، امنیت غذایی، کشاورزی دانش بنیان و بهره‌ور» است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت : بخش کشاورزی در دنیا عمده  مصرف کننده آب می باشد ولی آمار و ارقام اعلامی در خصوص مصرف ۹۰ درصدی آب در بخش کشاورزی نادرست است چرا که  وسایل اندازه‌گیری آب شرب موجود است ولی متاسفانه مصرف آب در بخش فضای سبز و انتقال آب‌های ناشی از بارش به دریاهای آزاد و آب تبخیر شده در پشت سدها را جزو مصرف بخش کشاورزی محسوب می نمایند که این امر درست نیست.

وی ادامه داد: اصلاح الگوی کشت، توسعه کشت گلخانه‌ای، تهیه نقشه کاداستر اراضی کشاورزی و انتقال آب با لوله  از جمله اولویت های سازمان جهاد کشاورزی برای مدیریت بهینه مصرف  آب می باشد .

مهندس فتحی با اشاره به اینکه در طول ۵ سال باید ۴۰ درصد از آب مصرفی بخش کشاورزی با این طرح‌ها کاهش می‌یافت ، ادامه داد: ادعای ما این است که ما کاهش سالانه ۸ درصد مصرف آب را به صورت صد در صدی انجام داده ایم در حالی که سایر سازمان‌ها به تعهدات خود هنوز عمل نکرده اند، ضمن اینکه در همه حوضه‌های آبریز این استان حساسیت کنترل مصرف آب وجود دارد و در حوضه آبریز دریاچه ارومیه شدیدتر است.

وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر موضوع قطع درختان جنگل‌های ارسباران و قره داغ با بیان اینکه حفظ و حراست از ۱۸۰ هزار هکتار جنگل و ۲میلیون و پانصد هزار هکتار مرتع با ۳۰۰ کارمند منابع طبیعی ممکن نیست تصریح کرد: با طرح موضوع توسط امام جمعه محترم تبریز ، مردم به موضوع حساس شده و زمینه مناسبی جهت حفظ و صیانت از جنگل ها به عنوان سرمایه ملی فراهم گردیده است .

مهندس فتحی ادامه داد: برای رسیدگی به موضوع قطع درختان ارسباران اکیبی از وزارتخانه،استانداری آذربایجان‌شرقی و نمایندگان دستگاه‌های مختلف اعزام شدند ؛ البته نباید ادعا کنیم که هیچگونه قطع انجام نمی‌گیرد ولی اکثر آنها در راستای اصلاح باغات و طرح اقتصادی بودن آن بوده که خودمان پیش‌بینی کرده‌ایم که قطع شده‌اند.

وی توضیح داد: برای اقتصادی کردن باغات باید تعدادی از درختان که توجیه اقتصادی ندارند ، قطع شود و این طرح جزو برنامه های سازمان می باشد ، ولی به علت اینکه در گذشته ، درختان قطع شده ارزشی نداشت کسی توجه نمی‌کرد  ولی درحال حاضر این درختان قطع شده به مبلغی به‌فروش می‌رسد که درراستای اصلاح وجایگزینی باغات انجام می گیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی : جهاد کشاورزی به سهم خود که تامین کننده نهاده و محصول کافی در بازار است وظیفه خود را  به خوبی اجرا کرده است، اما نظارت بر عرضه محصولات کشاورزی و دامی و غیره در بازار بر عهده نهاد دیگری است که باید نظارت خود را اعمال نمایند.

مهندس فتحی با بیان اینکه قیمت تمام شده مرغ زنده هر کیلوگرم۸۵۰۰ تومان می باشد گفت:  فروش به قیمت ۱۰ هزار تومان مرغ زنده،  گران فروشی است و خاطر نشان کرد: وظیفه ما تولید و رساندن به مرحله عرضه است که محصولات به وفور وجود دارد ولی باید مسئولین نظارت بر عرضه محصولات در مورد فروش بیش از قیمت مذکور کنترل لازم را اعمال نمایند.

وی خاطر نشان کرد: تاکنون ۱۳۰۰ تن گوشت منجمد و ۳۰۰ تن گوشت گرم در بازار توزیع شده است .

وی هم چنین یکی از مشکلات بخش کشاورزی را ضایعات محصولات کشاورزی دانست و گفت: برای کاهش این ضایعات، افزایش ضریب مکانیزاسیون در مراحل کاشت، داشت و برداشت یکی از راه هاست ، ضمن اینکه استفاده از ارقام اصلاح شده بذور هم می‌تواند در کاهش آن موثر واقع شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه میزان صادرات محصولات کشاورزی استان، به کشور های روسیه ،عراق،ارمنستان ،آذربایجان وامارات  است ، خاطر نشان کرد: میزان صادرات در ۹ ماهه اول سال جاری بالغ بر ۱۹۵ میلیون دلار بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲ درصد افزایش داشته است .

مهندس فتحی با بیان اینکه احیای دریاچه ارومیه برای همه به یک اصل تبدیل شده گفت : چراکه اگر احیا نشود حداقل ۱۴ میلیون نفر تحت خطر خواهند بود و ادامه داد: تنها ۳۵ درصد از اعتبارات دریاچه تخصیص یافته است و با این وضع نباید انتظار تحقق همه تعهدات به صورت کامل را داشت ولی با این وجود ما وظایف خود را انجام دادیم.

وی با اشاره به افزایش سه برابری سطح گلخانه‌ها در استان گفت: اصلاح الگوی کشت از گیاهان با نیاز آبی بالا به کشت های با نیاز مصرف آبی کم ، نظیر کلزا وهمچنین توسعه کشت های گلخانه ای در افزایش بهره وری آب بسیار موثر می باشد.

مهندس فتحی در پایان افزود : تمامی نیاز استان از بابت میوه شب عید اعم از پرتقال و سیب مصرفی تامین ودر استان ذخیره شده است ، لذا مردم عزیز استان هیچ گونه نگرانی از بابت تامین آن نداشته باشند.

درپایان این مراسم از با اهداء لوح سپاس از اصحاب رسانه در انعکاس اخبار و رویدادهای بخش کشاورزی تجلیل به عمل آمد.