مرحله استانی مسابقات حفظ وقرائت قرآن ویژه روستائیان وعشایر در آذربایجان شرقی برگزارشد
مرحله استانی مسابقات حفظ وقرائت قرآن ویژه روستائیان وعشایر در آذربایجان شرقی برگزارشد

همزمان چله انقلاب و با ایام فاطمیه مرحله استانی بیست و هشتمین دوره مسابقات حفظ و قرائت قران مجید ویژه روستائیان وعشایر در آذربایجان شرقی با حضور ۱۸۳ نفر از قاریان و حافظان  از سراسر استان با حضور و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین مجید نجفی مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی استان و […]

همزمان چله انقلاب و با ایام فاطمیه مرحله استانی بیست و هشتمین دوره مسابقات حفظ و قرائت قران مجید ویژه روستائیان وعشایر در آذربایجان شرقی با حضور ۱۸۳ نفر از قاریان و حافظان  از سراسر استان با حضور و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین مجید نجفی مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی استان و مسئول کارگروه روستایی و عشایری ستاد دهه فجر آذربایجان شرقی در مجتمع رفاهی شهید کسایی سازمان جهادکشاورزی برگزار شد.

به گزارش آناک نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، حجت الاسلام والمسلمین مجید نجفی در این مراسم با اشاره به توبیخ های قرآن به آدم های نااهل همچون «کمثل الحمار»، «کمثل الکلب»، «کالحجاره »، «کالانعام» افزود: در قرآن افراد نااهل را به الاغ تشبیه کرده است. «کَمَثَلِ الْحِمار» (جمعه/ ۵) به سگ، «کَمَثَلِ الْکَلْب‏» (اعراف/ ۱۷۶) به سنگ «کَالْحِجارَه» (بقره/ ۷۴) به گاو «کَالْأَنْعام‏» (اعراف/ ۱۷۹) افراد نااهل را خدا تشبیه کرده که این‌ها مثلاً دانشمندی که به علمش عمل نکند، قرآن می‌گوید: مثل الاغی است که کتاب بار کند. کتاب بار کرده، ولی خر است.

وی افزود: آنهایی که می‌خورند و به فکر حلال و حرام نیستند، می‌گوید: «یأکل کما یأکل‏ الانعام‏» مثل گاو می‌خورد. حساب نمی‌کند از کجا، چه و چه مقدار؟ یک جا قرآن هست دیگر توبیخش را تند کرده است. می‌گوید: این‌ها مثل گاو هستند، بعد می‌گوید: نه از گاو هم بدتر هستند. «أُولئِکَ کَالْأَنْعامِ‏ بَلْ هُمْ أَضَل‏» (اعراف/ ۱۷۹) می‌گوییم: این‌ها چه کسی هستند که دیگر از گاو هم بدتر هستند. می‌گوید: «أُولئِکَ هُمُ الْغافِلُون‏» غافل هستند. از خدا غافل است. آیه‌اش چیست؟ «نَسُوا اللَّه‏» (توبه/ ۶۷) خدا را فراموش کن. از معاد غافل است. آیه‌اش چیست؟ «نَسُوا یَوْمَ الْحِسابِ» (ص/ ۲۶) از قانون غافل است. آیه‌اش چیست؟ «أَتَتْکَ آیاتُنا فَنَسِیتَها» (طه/ ۱۲۶) آیه فرستادیم فراموش کردی.

مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی استان و مسئول کارگروه روستایی و عشایری ستاد دهه فجر آذربایجان شرقی با بیان اینکه انقلاب پرافتخار اسلامی ایران زمینه حاکمیت اسلام عزیز را فراهم کرد و قرآن و احکام نورانی آن، پرفروغ تر از قبل به صحنه زندگی مردم تابیدن گرفت اظهارداشت: انس جوانان و نوجوانان روستایی و عشایر عزیزمان با قرآن وارتقاء مهارتهای آنان در علوم قرآنی، از دستاوردهای انقلاب اسلامی و از نعمات الهی است که بایستی بیش از پیش تقویت شده وگسترش یابد .

وی تلاش در جهت ایجاد انگیزه با رقابت سازنده و زمینه سازی بروز استعدادها ، خلاقیت ها و شناسایی افراد علاقمند به قرآن و دانش و فرهنگ آن را امری ضروری و بدیهی دانست و گفت: یکی از راه های پاسداشت این نعمت بزرگ الهی، تقویت، گسترش و ایجاد انگیزه آشنایی با دانش و فرهنگ قرآنی و برگزاری مسابقات قرآن است که در فرآیند آن شرکت کنندگان از قبل تلاش می نمایند تا خود را به علوم و مهارتهای مربوطه از جمله تجوید، صوت و لحن، وقف و ابتداء ، مفاهیم، حفظ و تفسیر مجهز نمایند و در صحنه مسابقه، علاوه بر ارزیابی دانستنی ها و مهارتهای مورد نیاز، بستری برای رفع اشکالات و آشنایی هرچه بیشتر با حقایق ظاهری و باطنی و بهره گیری معنوی از قرآن کریم بدست می آورند.

حجت الاسلام والمسلمین نجفی در ادامه به اهداف برگزاری مسابقات قران اشاره کرد و گفت: مسابقات قرآن مجید ویژه روستائیان و عشایر با هدف گسترش و ارتقاء فرهنگ و مهارتهای علوم قرآنی، ایجاد انگیزه رقابتی و سازنده در بین روستاییان و عشایر علاقه مند و ایجاد زمینه مناسب جهت انس بیشتر عموم بویژه جوانان با قرآن کریم ، زمینه سازی جهت بروز استعداد ها و شناسائی افراد مستعد از اهداف برگزاری این مسابقات می باشد.