رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی خبر داد:  خسارت ۱۱۲۵میلیارد تومانی سرمازدگی دیررس به محصولات زراعی و باغی آذربایجان شرقی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی خبر داد:  خسارت ۱۱۲۵میلیارد تومانی سرمازدگی دیررس به محصولات زراعی و باغی آذربایجان شرقی

برئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی میزان خسارت سرمازدگی دیررس بهاره به باغات و مزارع این استان را ۱۱۲۵ میلیارد تومان عنوان کرد. به گزارش آناک پرس به نقل از  روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، مهندس اکبر فتحی در گفتگوی خبری ساعت ۲۰ شبکه سهند با اشاره به میزان برآورد خسارت‌های سرمازدگی دیررس بهاره […]

برئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی میزان خسارت سرمازدگی دیررس بهاره به باغات و مزارع این استان را ۱۱۲۵ میلیارد تومان عنوان کرد.

به گزارش آناک پرس به نقل از  روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، مهندس اکبر فتحی در گفتگوی خبری ساعت ۲۰ شبکه سهند با اشاره به میزان برآورد خسارت‌های سرمازدگی دیررس بهاره در باغات استان آذربایجان شرقی عنوان کرد: به دلیل افت دما تا منفی ۷ درجه در اکثر شهرستانهای استان آذربایجان شرقی در سه روز گذشته ، میزان خسارت سرمازدگی دیررس بهاره به مزارع این استان ۲۲۰ میلیارد تومان و در بخش باغی نیز ۹۰۵ میلیارد تومان برآورد شده است.

وی افزود: اقداماتی که در تمام کشورهای توسعه یافته انجام می‌شود در بیشتر باغات استان ما هم انجام می‌شود، به ویژه در باغ‌های میانه و اهر هم اکنون این اقدامات در حال انجام است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی همچنین با تقدیر از اطلاع رسانی به موقع سازمان هواشناسی تصریح کرد: ما نیز از طرق مختلف اطلاعات هواشناسی را به اطلاع کشاورزان رسانده ایم و کارشناسان پهنه سازمان نیز از طریق سامانه در جریان امر قرار گرفته اند و آنها نیز خانه به خانه به اطلاع کشاورزان رسانده اند، علاوه بر آن سازمان کشاورزی نیز از طریق سامانه خودشان اطلاع رسانی را انجام داده اند.

مهندس فتحی در بخش دیگری با بیان اینکه کم‌ترین خسارت سرمازدگی در بخش زراعت و بیشترین خسارت در باغات اتفاق افتاده است، عنوان کرد: اگر باغات در محل‌ها و شیب‌های مناسب کشت شود، از سرمازدگی دیررس بهاری مصون خواهد بود، علاوه بر آن اگر باغ به سیستم نوین آبیاری مجهز شود، میزان سرمازدگی را کاهش می‌دهد.

وی استفاده از ارقام مناسب و مقاوم را از دیگر راهکارهای کاهش خسارت‌ها دانست و ابراز داشت: امسال تسهیلاتی در زمینه باغبانی پرداخت می‌شود و در موضوع اصلاح داخل باغات و توسعه باغات جدید، اعتباراتی پیش بینی شده است.

مهندس فتحی با بیان راهکارهای کاهش خسارات عنوان کرد: اقداماتی در این مدت صورت گرفت و اطلاع رسانی به موقع انجام شد، استفاده از بخاری‌های باغی، سوزاندن بقایای گیاهی، محلول پاشی و پوشش نایلونی در استان ما انجام می‌شود اما ۲ نوع سرمازدگی داریم اگر سرمازدگی تشعشعی باشد این اقدامات کارساز خواهد بود، اما در سرمازدگی جبهه‌ای که ماندگاری بیشتری دارد، کارآیی این اقدامات پایین می‌آید.

وی در ادامه با اشاره به اینکه پرداخت حق بیمه کشاورزی مدرن با غیرمدرن متفاوت است، تصریح کرد: یکی از کارکردهای بیمه، کاهش ریسک فعالیت‌های کشاورزی و دامداری است، به عنوان مثال در آنفلوآنزای مرغی، با تزریق واکسن، مصونیت ایجاد می‌شود اما درست این است که این دامدار باید حق بیمه کمتری پرداخت کند چرا که واکسیناسیون انجام داده است..

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی در پایان خاطرنشان کرد: از ۱۲۰ هزار هکتار سطح زیر کشت باغات در استان آذربایجان شرقی، تنها ۳۰ درصد تحت پوشش بیمه قرار دارند، که لازم است کشاورزان عزیز نسبت به بیمه نمودن محصولات زراعی و باغی خود در زمان مقرر اقدام نمایند تا شاهد کاهش ریسک تولید باشیم و از طرف دیگر نیز صندوق بیمه محصولات کشاورزی باید به تعهدات خود به موقع عمل نماید تا کشاورزان با اطمینان خاطر نسبت به بیمه نمودن محصولات اقدام نمایند.