ضرورت جذب ۳ هزار پرستار در آذربایجان ‌شرقی
ضرورت جذب ۳ هزار پرستار در آذربایجان ‌شرقی

ارشدی گفت: در استان آذربایجان‌شرقی برای رسیدن به حداقل استاندارد جهانی نیازمند جذب ۳ هزار پرستار هستیم که در سه سال گذشته هزار نفر پرستار به صورت موقت در استان جذب و به کارگیری شده‌اند. به گزارش خبرنگار آناک‌پرس، محمد ارشدی ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن هفته پرستار با بیان اینکه شعار امسال […]

ارشدی گفت: در استان آذربایجان‌شرقی برای رسیدن به حداقل استاندارد جهانی نیازمند جذب ۳ هزار پرستار هستیم که در سه سال گذشته هزار نفر پرستار به صورت موقت در استان جذب و به کارگیری شده‌اند.

به گزارش خبرنگار آناک‌پرس، محمد ارشدی ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت فرا رسیدن هفته پرستار با بیان اینکه شعار امسال هفته پرستار” جامعه و سلامت، هویت و منزلت، رفاه و معیشت” است اظهار داشت: هفته‌ی پرستار مصادف با آغاز سال ۲۰۲۰ میلادی شده و سازمان جهانی این سال را به عنوان سال پرستار نامگذاری کرده و این نشان از اهمیت شغل پرستاری دارد و در استان نیز برنامه‌های مختلفی به مناسبت هفته‌ی پرستار برگزار خواهد شد.
وی با اشاره بر این که در کل کشور ۱۴۰ هزار پرستار مشغول به کار هستند که از این تعداد ۶ هزار و ۵۰۰ پرستار در سطح استان آذربایجان‌شرقی مشغول خدمت رسانی در بخش‌های دولتی و غیردولتی هستند، ابراز داشت: طبق استانداردهای جهانی در کل کشور ۳۶۰ هزار پرستار نیاز بوده که با توجه به آمار کمتر از ۵۰ درصد این نیاز تأمین شده است.ارشدی افزود: در استان نیز برای رسیدن به حداقل استاندارد جهانی نیازمند ۳ هزار پرستار هستیم که در سه سال گذشته هزار نفر پرستار به صورت موقت در استان جذب و به کارگیری شده‌اند.

 

وی ادامه داد: تعداد بسیاری از پرستاران استان به سن بازنشستگی رسیده‌اند که با این حساب با کمبود شدید پرستاران مواجه هستیم.
ارشدی در ادامه با اشاره به اینکه بیش از ۹ واحد دانشگاه در استان در زمینه تربیت پرستاری در حال فعالیت هستند، گفت: بیش از ۲ هزار دانشجو در این دانشگاه‌ها مشغول به تحصیل هستند که سالانه ۵۰۰ نفر در استان در این رشته فارغ‌التحصیل می‌شوند.
مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تبریز در ادامه این نشست با اشاره به برخی مشکلات موجود در خصوص جامعه پرستاری مطرح کرد: در چهار سال گذشته شورای عالی نظام پرستاری کشور تعامل خوبی با مجلس و سایر نهادها نداشت که در نهایت این عدم تعامل سبب حذف ردیف بودجه کشوری نظام پرستاری شد.
عبداله صفری افزود: در دور پنجم شورای عالی نظام پرستاری که از سه ماه پیش شروع به کار کرده‌اند، خوشبختانه طیفی روی کار آمدند که به تعامل اعتقاد دارند و در این مدت با رئیس مجلس، معاون اول رئیس جمهوری و وزیر بهداشت جلسه داشتند و هرچند که اکنون زمان بودجه نویسی گذشته است ولی شورای عالی تلاش دارد حداقل برای بیماری‌های مزمن دیابت، سرطان، سکته مغزی و نوزادان اعتبار بگیرد.
وی با اشاره‌ای به برنامه‌های هفته پرستاری در استان نیز گفت: روز سه شنبه ۱۱ دی ماه در مرکز همایش‌های بین المللی تبریز واقع در خاوران ساعت ۹ صبح برنامه‌ای با حضور استاندار، امام جمعه تبریز و جمعی از پرستاران استان برگزار می‌شود.
صفری خاطر‌نشان کرد: برنامه‌های هفته پرستار در استان امروز با نشست خبری آغاز شد که دیدار با نماینده ولی فقیه در استان با حضور پرستاران نمونه و سخنرانی رئیس نظام پرستاری پیش از خطبه‌های نماز جمعه از برنامه‌های هفته پرستار خواهد بود.
وی تشریح کرد: برای اولین بار در کشور دانشکده پرستاری و مامایی از ۱۰۳ سال گذشته در تبریز شروع به فعالیت کرده است.

کسب رتبه سوم یا چهارم اسکوپوس توسط دانشکده‌ی پرستاری تبریز

وحید زمان زاده نیز با حضور در این نشست خبری با اشاره به اینکه در حال حاضر با ۵۲ هیأت علمی در رشته‌های مختلف پرستاری، در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا پذیرش دانشجو اتفاق می‌افتد بیان کرد: آمار دانشجویان در تبریز ۱۰۵۸ نفر می‌باشد و با توجه به اینکه در کل کشور ۱۹۴ دانشکده‌ی پرستاری مامایی وجود دارد، دانشکده پرستاری تبریز از نظر پژوهش رتبه سوم و یا چهارم در نمایه اسکوپوس را به خود اختصاص داده است به طوری که ۲۵ درصد از تولید علم دانشگاه علوم پزشکی تبریز متعلق به دانشکده پرستاری است.

خبرنگار/ زهرا تاری‌زاده