هنر ایرانی یکی از غنی ترین و متنوع ترین مجموعه های میراث فرهنگی بشر است که از دیرباز زبان زد خاص و عام بوده است. و از دیرباز هنرمندان بسیاری در ایران زمین صاحب نام و صاحب اثری بوده اند و این هنر نسل اندر نسل، سینه به سینه در بطن ایرانیان وجود دارد و […]
هنر ایرانی یکی از غنی ترین و متنوع ترین مجموعه های میراث فرهنگی بشر است که از دیرباز زبان زد خاص و عام بوده است. و از دیرباز هنرمندان بسیاری در ایران زمین صاحب نام و صاحب اثری بوده اند و این هنر نسل اندر نسل، سینه به سینه در بطن ایرانیان وجود دارد و امروزه شاهد هنرمندان زیادی هستیم. بدین منظور با یکی از هنرمندان جوان تبریزی به گفت و گو پرداخته ایم .
به گزارش صدای زنان، پریسا رضاپور ، در شرح بیوگرافی این هنرمند باید تشریح کرد ایشان فریدا سدادی ( در شناسنامه پریزاد) فارغ التحصیل مهندسی تکنولوژی نرم افزار کامپیوترو یک Multi Artist.
وی در پاسخ به خبرنگار صدای زنان، در خصوص اینکه چه زمانی متوجه شده اید به هنر علاقه مند هستید، گفت: از ۴ سالگی متوجه شدم گرایش خاصی به هنر دارم . برای عروسکهایم لباس میدوختم، نقاشی میکشیدم ، قصه های خیالی میگفتم .
وی بیان کرد: یادمه که در گذشته وسیله ای بود برای برش دادن تخم مرغ استفاده می کردند ، چند تا سیم داشت،که وقتی ناخن میزدی، صدا میداد،به خیال خودم که ساز موسیقی هست، ساز میزدم.
سدادی در خصوص علاقه خود به مدرسه گفت: علاقه زیادی به درس و مدرسه نداشتم با این که شاگرد اول می شدم برای همین دوست داشتم دوران ابتدایی خود را جهشی طی کنم که با مخالفت شدید خانواده مواجه شدم.
وی افزود: اما در مقابل مدرسه، علاقه زیادی به خواندن کتابهای علمی بخصوص نجوم داشتم ، سوم دبستان ، برنده مسابقه علمی شدم و یک کتاب نجوم جایزه گرفتم، ولی چون قبلا مطالعه ش کرده بودم، خوشحال نشدم! و در سال اول دانشگاه، یک کنفرانس در مورد نظریه جهانهای موازی ارائه دادم.
این هنرمند گفت: از ۱۰ سالگی، شروع به نوشتن شعر کردم . و موسیقی را با ساز پیانو فرا گرفتم. در طول دوران مدرسه، چون خانواده مخالف هنر بودن،به خاطر اینکه دعوایم نکنند نقاشی و شعر هایم را قایم میکردم ، و وقتی خواب بودن با صدای خیلی کم ساز میزدم.
پریزاد بیان کرد:خاص ترین اثر باقی مانده از آن دوران، کتاب مینیاتوریم هست که با ذهنیت خودم داستان سیندرلا رو به انگلیسی نوشتم، همراه با نقاشی های ذره بینیش.
وی در خصوص مهمترین چالشی که در طول دوران زندگی هنری خود داشته است عنوان کرد: در زندگی هنریم ، یک چالش خیلی مهمی برای خودم گذاشتم به عنوان:”کشیدن همه چی روی همه چی با همه چی” تا به حال روی سنگ، کاشی، دیوار، پارچه،چوب،شمع، نایلون، دندان، موکت، سفال، شیشه، موزاییک …. با گچ، جوهر، زغال، قهوه، لوازم آرایش … سبک های مختلفی رو کشیدم.
وی گفت: فعالیت حرفه ای هنریم ، از دبیرستان شروع شد . با همکاری در هفته نامه دوچرخه، کسب مقام نقاشی ، و ری فشن لباسهای قدیمی و خیاطی و اشتراک اشعارم در وبلاگم در سرور پرشین بلاگ باعث شد ،که متوجه بشوم علاقه و استعداد زیادی هم در طراحی صفحات وب دارم. و در آن دوران، قالب بیش از ۷۰ وبلاگ نویس رو طراحی کردم .
فریدا گفت:به تدریج با برگزاری نمایشگاه های مختلف،در سبک ویترای، معرق کاشی و صنایع دستی ، ترانه سرایی برای چند کنسرت ، فعالیت هنریم گسترده تر شد.
وی عنوان کرد: در طول چند سال اخیر، با گرفتن پروانه تولید لباس از سازمان صنایع دستی، به طراحی و دوخت لباس (زنانه، مردانه ،بچگانه ) توسط خودم مشغول بودم .در پنجاه و چهارمین جشنواره مد و لباس کشور ، مقاو آورده و پارسال برند رسمیم خود را با نام Tremolo ثبت کرده ام ، و توانستم در مدت کمتر از ۳ ماه، یک تیم حرفه ای شامل، خیاط، طراح لباس و الگو، عکاس و مدل ، دیجیتال مارکتر، مدیرفروش تشکیل بدم .
وی در خصوص فعالیت های هنری خود تشریح کرد: در طول ۲۰ سال فعالیت هنریم، برگزاری و شرکت در ۱۳ نمایشگاه ملی و بین المللی را در کارنامه هنر خود ثبت کرده ام ، بیش از ۲۰۰ اثر نقاشی در سبک ویترای ،۳ مجموعه معرق کاشی ، 10مجموعه در سبک سیاه قلم و ۱۲ مجموعه در سبک نقاشی گاتیک، چند مجموعه شعر ، ۸ کالکشن لباس در سبک هنری و ۱۰ کالکشن لباس اجتماع ، تجربه نقاشی زنده در کنسرت موسیقی ، را نیز دارم. در کنار اینها ، به نوازندگی گیتار هم مشغول هستم و مدتی هم هست که ورزش فیتنس رو به طور حرفهای دارم کار میکنم.
وی خاطر نشان شد: اخیرا دو عنوان کتاب شعر هم چاپ کردم که در یکی از آنها، یک نوآوری در شعر نو انجام دادم .
وی در خصوص خلق توانایی های هنری خود گفت: یکی از توانایی هایی که دارم، خلق یک فضای خاص هنری با استفاده از نقاشی، شعر و موسیقی هست. و این رو مخاطبینم به وفور در فضای مجازی دیده اند.
وی در آخر بیان کرد: از پروردگار سپاسگزارم که یک دریای بیکرانِ از هنر و استعداد بهم هدیه داده و قدرتی در وجود من قرار داده است که بدون هیچ گونه حمایت و تشویقی از هیچ جا، و با مشکلات فراوانی که در زندگیم و بخصوص از جانب خانواده م داشتم همیشه،به عنوان یک زن مستقل تلاش کردم که نگذارم مشکلات شکستم بدهند و با هر ضربه ای که خوردم، قویتر شده ام.
لازم به ذکر است که فریدا و یا همان پریزاد قصه ما با وجود خانواده تحصیل کرده اهل ادب، هیچ گونه حمایتی از جانب خانواده نداشته است و تمامی کارهای هنری خود را با پشتکار و تلاش خود به ثمر رسانیده است. باشد الگویی برای تمام بانوان ایران زمین.