به گزارش صدای آناک به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان آذربایجان شرقیروز جهانی خاک با حضور مسئولین استانی و کشاورزی و اساتید دانشگاهی این روز گرامی داشته شد.این جلسه که در روز ۱۸ آذر در مجتمع شهیدکسایی جهادکشاورزی استان برگزار گردید . در این جلسه دکتر فتحی رئیس سازمان […]
به گزارش صدای آناک به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان آذربایجان شرقی
روز جهانی خاک با حضور مسئولین استانی و کشاورزی و اساتید دانشگاهی این روز گرامی داشته شد.
این جلسه که در روز ۱۸ آذر در مجتمع شهیدکسایی جهادکشاورزی استان برگزار گردید .
در این جلسه دکتر فتحی رئیس سازمان جهاد کشاورزی در سخنرانی خود اشاره به زحمات منابع طبیعی و آبخیزداری که در خصوص کاشت نهال در مناطق مختلف اقدام به این کار میکنند و این عمل منابع طبیعی در راستای حفظ خاک می باشد و جای قدردانی می باشد و در ادامه افزودند نباید به این سمینارها بسنده بکنیم بلکه باید تمامی دستگاههای ذیربط را برای حفاظت از آب و خاک بسیج کنیم.
در ادامه مهندس غنی پور و معاون محیط زیست استان نیز در مورد علتهای شور شدن خاک مطالبی را برای حضار بیان نمودند. در ادامه دکتر ساریخانی عضو هیات علمی دانشگاه تبریز سخنران دیگر راین سمینار بود در سخنرانی خود اعلام داشت که خاک محل و بستری برای موجودات زنده می باشد که متاسفانه ۵۰درصد خاک های ایران در معرض شور شدن می باشد که استفاده بیش از خاک و آب و نفوذ آب دریاها و کمی بارش یکی از موضوع هایی است که می شود برای این کار نام برد.
دکتر مهردادی مدیرکل منابع طبیعی و. ابخیزداری در سخنان خود در این سمینار در برنامه های های حفظ. و. احیاءخاک و حوزه دریاچه ارومیه تاکید داشتند و. در ادامه افزودند باید معیشت مردم در کنار حفظ و احیاء خاک کاملا در نظر گرفته شود از جمله اینکه معیشت جایگزین برای آنها تعریف شود و نهاده های دامی آنها در اختیارشان قرار گرفته باشد تا نیازشان به عرصه های حفاظت شده قطع یا کم شود از طرفی برای اینکه برنامه های حفاظت خاک و عرصه های طبیعی و جلوکیری از شور شدن خاک نتیجه بخش باشد باید مدیریت واحد اعمال شود لذا تا زمانیکه ارگانهای مختلف برای یک موضوع برای خاک تصمیم میگیرند اقدامات انجام شده یا نتیجه نخواهد داد یا نتایج در خور توجه نخواهد بود.
مدیر کل منابع طبیعی و ابخیزداری استان در ادامه سخنان خود به آفرودسواری بعنوان یکی از معظلات نابود کننده منابع طبیعی اشاره کرد و گفت آفرودسواری نتیجه نگاه سودجویانه و تعدد مراکز تصمیم گیری درباره طبیعت است که موجب نابود جنگل ها، مراتع و فرسایش خاک و از بین رفتن آرامش مناطق میگردد.