کارگاه آموزشی « آشنایی با آیین نامه ها ودستورالعمل های بیمه آبزیان» با حضور مسئولین صندوق بیمه کشاورزی استان در مجتمع آموزشی و رفاهی شهید کسایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی برگزار شد .به گزارش صدای آناک به نقل ازروابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، در این کارگاه آموزشی که مدیر شیلات آذربایجان شرقی، معاون بیمه […]
کارگاه آموزشی « آشنایی با آیین نامه ها ودستورالعمل های بیمه آبزیان» با حضور مسئولین صندوق بیمه کشاورزی استان در مجتمع آموزشی و رفاهی شهید کسایی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی برگزار شد .
به گزارش صدای آناک به نقل ازروابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، در این کارگاه آموزشی که مدیر شیلات آذربایجان شرقی، معاون بیمه محصولات کشاورزی مدیریت شعب بانک کشاورزی، ارزیابان و مدیران صندوق بیمه کشاورزی، پرورش دهندگان وکارشناسان آبزی پروری استان حضور داشتند در خصوص انواع قراردادهای بیمه، خلاصه شرایط بیمه ، معرفی دفاتر بیمه گر در سطح استان وشیوه نامه های پرداخت غرامت بحث و تبادل نظر شد .
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی در این کارگاه آموزشی گفت: به دلیل ماهیت فعالیتهای آبزی پروری این بخش همواره با خطرات فراوان طبیعی روبروست و از آنجائیکه پایداری و امنیت تولید در این حوزه جزو اولویتهای سازمان جهادکشاورزی است لذا بیمه کردن مزارع از مهمترین ابزار مدیریت تولید وکاهش ریسک در بخش آبزی پروری و ضمانت سرمایه گذاری است.
مهندس قاسم جعفروند با بیان اینکه فعالیت تعاونیها واتحادیه های کشاورزی در استان جهت استقرار این پایداری و امنیت بسیار موثر می باشد ادامه داد: در حال حاضر بیمه فراگیر آبزیان از مبادی تولید در تخم چشم زده وارداتی و تولید داخل ماهیان سردآبی، بچه ماهی سردآبی از طریق واحدهای تفریق، لاروهای تولیدی مراکز تکثیر بچه ماهی به عنوان بیمه مزارع حد واسط، در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه هرچه تعهدات بیمه ای از سقف بالاتری برخوردار باشد حق بیمه هم افزایش خواهد یافت، از سوی دیگر هرچه احتمال بروز خطر در منطقه ای بیشتر باشد طبیعتاً حق بیمه هم بالاتر خواهد رفت اظهار داشت: پوشش کلیه بیمه ها از جمله بیمه خودرو هم امروزه حداکثری نبوده و در صورت بروز حوادث بیمه کنندگان حتی با تعهد بالا، در حد جبران کامل نخواهد بود.
مهندس جعفروند با اشاره به اقدامات توسعه ای در نظام بیمه کشاورزی گفت: پرورش دهندگان عزیز می توانند با خرید بیمه نامه های تکمیلی از پوشش لایه های متنوع ریسک با شدت خسارات بیشتر، بهره مند گردند.
وی با اشاره به تولید بیش از ۱۳ میلیون قطعه ماهیان زینتی در استان و داشتن رتبه هفتم کشوری در تولید این ماهیان اعلام کرد: ضروری است صندوق بیمه در زمینه پوشش سطح بیمه ای ماهیان زینتی اقدامات وسیع تری انجام دهد.
معاون بیمه محصولات کشاورزی مدیریت شعب بانک کشاورزی نیز در این کارگاه گفت: بیمه قراردادی ما بین بیمه گذار و بیمه گر است در این قرارداد بیمه گر مبلغی به عنوان حق بیمه دریافت می کند و متعهد می شود در برابر خطرات ذکر شده در قرارداد و براساس تعرفه اعلامی قسمتی از ضرر و زیان وارد شده به بیمه گذار را پرداخت نماید .
مهندس علی تبریزی با اشاره به اینکه تعداد ۱۶ شرکت بیمه گر در سطح استان وجود دارد اعلام کرد: تعداد ۱۲ نفر ارزیاب دام وآبزیان با همکاری ۱۶ نفر ناظر بیمه جهت ارزیابی و صدور بیمه نامه و پرداخت خسارت، نظارتهای لازم را انجام می دهند.
وی ادامه داد: از آنجائیکه ایران جزو کشورهای پرخطر طبیعی بوده و آبزی پروری یکی از بخشهای آسیب پذیر بوده که در تامین نهاده ها و فروش محصولات و مراحل تولید با عوامل قهری خسارت زا مواجه هستند لذا بیمه کشاورزی درجهت حمایت از تولید و ضمانت سرمایه گذاری بصورت غیرانتفاعی در خدمت تولید کنندگان می باشد .
مدرس کارگاه آموزشی نیز با بیان اینکه صندوق بیمه کشاورزی در راستای سیاستهای وزارت جهادکشاورزی و ایجاد امنیت فکری برای تولید کنندگان و استقرار امنیت غذایی در بخش کشاورزی با سابقه حدود ۴۰ ساله درحال انجام وظایف و ارایه خدمات به تولیدکنندگان می باشد افزود: این صندوق به منظور حمایت از تولید کنندگان کشاورزی و آبزی پروری و جبران خسارت در برابر حوادث طبیعی، متعهد به پرداخت غرامت در قبال خسارتهای ناشی از سوانح طبیعی و حوادث قهری نظیر بارش برف سنگین ، طوفان، صاعقه ، رانش زمین ، گرمازدگی، خشکسالی، زلزله، سیل، سرمازدگی و یخ زدگی، صاعقه، معدوم سازی استخر ناشی از بیماریهای عمومی و قرنطینه ای و بیماریهای نو پدید، قطعی برق مزرعه می باشد.
دکتر سینا رئیس نیا ادامه داد: صندوق بیمه کشاورزی بعنوان بیمه گر مطابق قانون محصولات را بیمه می نماید و اشخاص حقیقی وحقوقی بعنوان بیمه گذار با پرداخت حق بیمه سالیانه درقبال انعقاد قرارداد محصولات خود را به مدت حداقل یک دوره پرورشی (یک سال شمسی )که تاریخ شروع و انقضای آن در بیمه نامه درج می شود بیمه می نمایند .
وی با بیان اینکه طبق قوانین صندوق بیمه، بیمه گذار درصورت بروز تلفات ناشی از خطرات مشمول بیمه نامه، موظف است مراتب راحداکثر ظرف ۴۸ ساعت از زمان وقوع تلفات همزمان به نزدیکترین دفترخدمات بیمه ای و یا نزدیکترین شعبه های بانک کشاورزی به طور کتبی اعلام نماید خاطرنشان کرد: پس از اعلام وقوع تلفات از سوی بیمه گذار، صندوق بیمه حداکثر ظرف ۲۴ ساعت نسبت به بازدید و بررسی علت تلفات اقدام و نتیجه بررسی را به بانک اعلام می نماید.
وی با بیان اینکه تاریخ انعقاد ، مشخصات بیمه گر و بیمه گذار، مشخصات مورد بیمه، حادثه یا خطر تحت پوشش، شروع، پایان و مدت بیمه، حق بیمه، حداکثر تعهد بیمه گر، امضاء بیمه گذار، اهم تعهدات بیمه گذار، شرایط پوششها و استثنائات بیمه نامه، مدارک لازم برای اجرای تعهدات بیمه گر می بایست به تصریح در بیمه نامه قید شود تاکیدکرد: بیمه گر مسئول جبران خسارت ناشی از تقصیر و سهل انگاری بیمه گذار یا عوامل او نخواهد بود درصورت مدیریت نامناسب و عدم رعایت اصول فنی، منجمله عدم انجام واکسیناسیون بچه ماهیان، غرامتی پرداخت نخواهد شد ولی درصورت استحقاق دریافت غرامت، بیمه گر موظف است حداکثر ظرف مدت ۳۰ روز پس از ارزیابی خسارت غرامت متعلقه را پرداخت نماید.
دکتر رئیس نیا گفت: باتوجه به لزوم ارائه خدمات غیرحضوری، این صندوق سامانه جامع بیمه کشاورزی(سابکا cs.sabka.ir) را راه اندازی نموده تا کلیه بیمه شدگان وکارگزاران بیمه بتوانند از خدمات این سامانه، استفاده نمایند.
شایان ذکر است در پایان کارگاه آموزشی مدیر شیلات و مسئولان صندوق بیمه در یک نشست صمیمی با حضور تولید کنندگان و پرورش دهندگان ماهی، مسئولین شیلات شهرستانها، کارگزاران و ارزیابان به تبادل نظرهای خویش در زمینه وضعیت و نقش بیمه آبزی پروری در استمرار تولیدات این بخش پرداختند و به سوالات حاضرین پاسخ دادند .
روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان