بازار اشباع‌نشدهٔ دانش‌بنیان
بازار اشباع‌نشدهٔ دانش‌بنیان

در نشست طرح جامع اشتغال دانش‌بنیان در دانشگاه تبریز؛ نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی: تکیه‌ بر اقتصاد تک‌محصولی رکود تولید و مهاجرت نخبگان را به دنبال خواهد داشت. نشست طرح جامع اشتغال دانش‌بنیان با حضور نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان‌شرقی و مسئولان استانی در دانشگاه تبریز برگزار شد. به گزارش پایگاه خبری صدای آناک […]

در نشست طرح جامع اشتغال دانش‌بنیان در دانشگاه تبریز؛ نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی: تکیه‌ بر اقتصاد تک‌محصولی رکود تولید و مهاجرت نخبگان را به دنبال خواهد داشت.

نشست طرح جامع اشتغال دانش‌بنیان با حضور نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان‌شرقی و مسئولان استانی در دانشگاه تبریز برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری صدای آناک به نقل ازروابط عمومی امداد صنعت نانو، برای اولین بار در یک حرکت جدید و جهادی و با ابتکار حاج آقا قربانی، مدیرعامل تعاونی جهش گام دوم آذربایجان‌شرقی و عضو اتاق فکر اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، طرح جامع اشتغال دانش‌بنیان مطرح شد. در این دیدار حاج آقا قربانی به عنوان دبیر جلسه ابتدا اهداف و چشم‌انداز این طرح را بیان کرد و گفت: این نشست، سومین جلسه سطح عالی استانی طرح جامع اشتغال دانش‌بنیان اکوسیستم اشتغال بوده که در قالب واحدهای پایه‌های میز اشتغال شامل صنعت، دانش‌بنیان، منابع، بازار، مدیریت و بین‌الملل می‌باشد و برای تحقق شعار سال یعنی تولید، دانش‌بنیان، اشتغال‌زایی، این طرح در میان دانشگاهیان در حال بررسی‌ بوده و قرار بر این است که بعد از ارائه طرح‌های دانشگاه‌ها در جلسات اکوسیستم اقتصاد دانش‌بنیان شکل گرفته تا دانشگاه‌ها پیشنهادها و طرح‌های خود را برای پیشبرد اشتغال دانش‌بنیان ارائه نمایند.

در این نشست، حجت‌الاسلام‌والمسلمین آل‌هاشم ‌‌ضمن تجلیل از رویکرد عالمانه مقام معظم رهبری در خصوص انتخاب مفهوم دانش‌بنیان در شعار سال گفت: تکیه ‌بر اقتصاد تک‌محصولی و سنتی به همراه تهدیدها و تحریم‌ها موجب راکد ماندن تولید صنایع داخلی و مهاجرت نخبگان می­‌شود لذا برای خروج از این وضعیت بایستی تولید مبتنی بر دانش و اشتغال‌آفرینی جایگزین اقتصاد تک‌محصولی گردد.

امام‌جمعه شهر تبریز در ادامه افزود: لازمه تحقق شعار سال را تقویت کسب‌‌وکارهای دانش‌بنیان، واگذاری تصدی‌گری تولید به شرکت‌های دانش‌بنیان از طرف بخش دولتی و خصوصی، فرا قوه‌ای بودن شعار سال و ضرورت تصویب قوانین و راهکارهای مناسب در قوه مقننه، تشکیل دادسراهای تخصصی در خصوص مسائل دانش‌بنیان است که بایستی همه مسئولین با اتخاذ سیاست‌های پشتیبان در این زمینه همت نمایند.

نماینده ولی‌فقیه در استان آذربایجان‌شرقی ضمن آسیب‌شناسی اشتغال دانش‌بنیان در کشور خاطرنشان کرد: پایین بودن سهم دانش‌بنیان‌ها در درآمد ناخالص ملی کشور، وجود نیروی انسانی غیرمتخصص در بخش‌های مختلف، ضعف در حکمرانی دستگاهی و استفاده از دانش نوین مدیریت اقتصادی کلان در کشور، فقدان سامانه جامع اطلاعات نیازها و توانمندی‌ها، بروکراسی پیچیده از موانع مهم توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشورمان هستند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین آل‌هاشم بهبود سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی، طراحی برنامه‌های متناسب یک یا چندساله، ایجاد سامانه‌های منسجم و چابک از تولید تا توزیع و مصرف، تهیه بانک اطلاعاتی نیازهای اقتصادی کشور را از راهکارهای بهبود شرایط اقتصادی کشور برشمرد و بر ضرورت رفع موانع، توسعه صندوق‌های حمایت تخصصی، فعال نمودن شتاب‌دهنده‌ها، توجه به سهم تعاونی‌ها در بخش تولید، بهره‌گیری از نیروی جوان و دانشگاهی، ترویج فرهنگ مصرف تولیدات داخلی و جلوگیری از خام‌فروشی و قاچاق کالا، حذف واسطه‌ها و جلوگیری از گرانی کاذب تأکید نمود.

در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدرضا میر تاج‌الدینی نماینده مردم تبریز، اسکو آذرشهر با اشاره به اینکه در جهان امروز توسعه اقتصادی بدون اتصال به علم و دانش امکان‌پذیر نیست بر ضرورت استفاده از ظرفیت سه ‌میلیونی اشتغال دانش‌بنیان برای حل مشکل بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاه­‌ها تأکید کرد و آمادگی مجلس و نمایندگان استان برای پیشبرد اهداف مدنظر جهت تحقق شعار سال را اعلام نمود.

همچنین مسئولان و نخبگان حاضر در جلسه نقطه نظرات خود را درخصوص اشباع نشدن دانش‌بنیان، لزوم رشد اقتصادی کشور، توانمندسازی و توسعه فضای کسب‌وکار در کشور، ارائه کردند.

در پایان این نشست، دکتر صفر نصر‌اله‌زاده رئیس دانشگاه تبریز با ارائه گزارش اجمالی از جلسات قبلی گفت: طرح جامع اشتغال با هدف تسهیل‌گری و تقویت باورهای فرهنگی در خصوص اشتغال و بهره‌گیری از پتانسیل شرکت‌های دانش‌بنیان، در دانشگاه تبریز از سال گذشته آغاز شد که در این راستا دو جلسه مهم با حضور بخش‌های دولتی و خصوصی به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تشکیل‌شده است.

دکتر نصر‌اله‌زاده با اشاره به تشکیل قرارگاه استانی تولید دانش‌بنیان در دانشگاه تبریز با حضور دانشگاه‌های استان برای تحقق فرمان مقام معظم رهبری در خصوص تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین به بیان آسیب‌ها و راهکارهای موجود در این زمینه پرداخت.

رئیس دانشگاه تبریز در پایان خاطرنشان کرد: ضرورت دارد با تشکیل کارگروه‌های تخصصی ضمن استفاده از پتانسیل‌های موجود تمهیدات لازم برای فعالیت‌های جدید فراهم شود.

در آخر دبیر جلسه بیان کرد: در این نشست، مستقر شدن کارگروه بازار در دانشگاه به تصویب رسید و تسهیلات اولیه به مبلغ یک میلیارد تومان برای شرکت‌های دانش‌بنیان تخصیص گردید. همچنین طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، جلسه چهارم نیز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برگزار خواهد شد.