اعلام شعار امسال سازمان بهداشت و سلامت «سلامتی برای همه»
اعلام شعار امسال سازمان بهداشت و سلامت «سلامتی برای همه»

به گزارش خبرنگار صدای آناک،دکتر حقایی در نشست خبری درمورد هفته سلامت در جمع اصحاب رسانه اظهارکرد: هفته سلامت یک تلنگری است که شعاری که امسال از طرف سازمان بهداشت و سلامت اعلام شده «سلامتی برای همه است»  و در کشور ما این شعار متزنم یک مقوله مهم به نام پوشش همگانی سلامت است شعاری […]

به گزارش خبرنگار صدای آناک،دکتر حقایی در نشست خبری درمورد هفته سلامت در جمع اصحاب رسانه اظهارکرد: هفته سلامت یک تلنگری است که شعاری که امسال از طرف سازمان بهداشت و سلامت اعلام شده «سلامتی برای همه است»  و در کشور ما این شعار متزنم یک مقوله مهم به نام پوشش همگانی سلامت است شعاری که از طرف وزارت بهداشت و درمان اعلام شده سلامتی برای همه با برنامه پزشکی خانواده است.

وی گفت:برنامه پزشکی خانواده در سال ۸۳ در بخش روستایی و در سال ۹۱ عنوانها و سال ۹۳ شهری به طور رسمی در کشور انجام شده و در استان تبریز مثل سایر استانهای کشور این برنامه را اجرا کرده اند.

حقایی افزود: با توجه به اینکه هدفی که شعار پوشش همگانی سلامتی رو پوشش بدهیم شعاری که نظام بهداشت و درمان اعلام کرده اجرای طرح پزشکی خانواده در هر استان جمعیتی که بالای ۲۰ هزار نفر دارند در یک شهرستان اجرا می شود که در فازهای بعدی توسعه پیدا خواهد کرد.

وی ادامه داد:برای اینکه یک جامعه به توسعه پایدار برسد محور اصلی آن ،انسان سالم عنوان می شود.

وی گفت: در استان ما مصرف میوه و سبزی کم است که در مقابل اینها مصرف روغن های حیوانی زیاد است که با مقابله اینها می توانیم سواد مردمی را افزایش بدهیم

حقایی درمورد برنامه هفته سلامت گفت: با اشاره به نامگذاری ۱۴ اردیبهشت ماه با عنوان سلامت و رسانه درسانه ها و جامعه خبری تبریز باید سواد سلامت مردم را با انتشار مطالب مختلف در این حوزه افزایش دهند و راهکار اصلی برای کاهش علل مرگ و میر در جامعه با زندگی سالم محقق می شود.

وی اشاره کرد:حوزه سلامت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بین ۲۰ تا ۴۰ درصد در فرایند تامین سلامت جامعه نقش دارند و نقش محوری و مهم در این راستا بر عهده دستگاه های مختلف اجرایی و خدماتی، تشکل های مردمی است تا با آگاهی از نقش سلامت در اقتصاد، فرهنگ و شرایط عمومی زندگی در این زمینه کوشا باشند.

دکتر حقایی در ادامه گفت:طی دو دهه گذشته تغییری که در الگوی بیماریها شده است و عمده ترین علل مرگ ومیر که بیماریهای قلبی و عروقی،سرطانها، حوادث و سوانح ها بوده و راهکاری که در مقابل این بیماریها است شیوه زندگی سالم است و برای اینکه شیوه زندگی سالم بتوانیم به گوش مردم برسانیم تغذیه سالم است و مشکلاتی که میتواند باعث علل این مرگ و میرها بشود کم تحرکی و بی تحرکی بوده است.

دکتر نجفی در ادامه جلسه افزود:حوزه‌ی غذا یکی از مهم ترین بخش‌ها در حوزه‌ی سلامت است حوزه‌ی درمان برای موفقیت خود نیاز به دارو دارد.

نجفی گفت:موفقیت در نظام سلامت و درمان به تامین دارو است و پیشگیری از انواع بیماری موضوعات غذا و دارو ۹۵ درصد دخالت دارند، وهر گونه کمبود و یا بروز کوچکترین مشکل در این زمینه ها منجر به بروز انواع تنش های اجتماعی ، اقتصادی و حتی سیاسی در سطح جامعه می شود.

وی افزود: سال گذشته پنج هزار گواهی بهداشت برای صادرات مواد غذایی به چهل کشور صادر کردیم و جز افتخارات کشور و منطقه است که آذربایجان شرقی توانسته هزاران تن محصولات سلامت محور در حوزه‌ی غذا به خارج از کشور حتی به کشورهای پیشرفته صادر کند.

دکترجنتی در ادامه جلسه با اصحاب رسانه افزود:رسالت اصلی نظام سلامت و دانشگاه علوم پزشکی ارتقای سلامت جامعه است.

وی گفت:یکی از راهکارهایی که در سلامت مردم کمک می تواند بکند فراهم کردن دسترسی عادلانه و خدمات سلامت است یعنی شرایطی باید فراهم شود که تمام مردم به خدمات سلامت به صورت عادلانه دسترسی داشته باشند که یک رسالت مهمی است که هم به سلامت مردم و هم به تمام مردم دسترسی داشته باشند یعنی روستایی و شهری.

جنتی ادامه داد:یکی از کارهایی که با کمک معاونت ها انجام دادیم توسعه زیرساخت های بهداشتی و درمانی هست.

وی اشاره کرد:فعالیت با ظرفیت کامل نیروی انسانی و تجهیزاتی را یکی از آثار و ثمرات تجمیع امکانات بیمارستانی و پزشکی در کشور دانست و با تحقق این موضوع در دسترس بودن امکانات پزشکی برای آحاد مردم که جزو وظایف ذاتی و اصلی نظام سلامت است، عملیاتی خواهد شد.

جنتی در ادامه جلسه افزود:امکانات بیمارستانی و پزشکی در شهرهای بزرگ را یکی از سیاست های کاری مهم دانشگاه علوم پزشکی تبریزدانست که با توجه به منابع مالی در شرایط مالی اولویت بندی در آذربایجان شرقی برای برخورداری از امکانات بیمارستانی در دستور کار قرار گرفته است.

خبرنگار سمیه امینی