نخستین گردهمایی مدیران و موسسان واحدهای پژوهشی دانشگاه تبریز با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان این حوزه برگزار شد. به گزارش صدای آناک به نقل ازروابط عمومی دانشگاه تبریز، دکتر صفر نصرالهزاده، رئیس دانشگاه تبریز در این گردهمایی با قدردانی از برگزاری این گردهمایی گفت: امیدواریم با کمک و تلاش شما عزیزان و با […]
نخستین گردهمایی مدیران و موسسان واحدهای پژوهشی دانشگاه تبریز با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان این حوزه برگزار شد.
به گزارش صدای آناک به نقل ازروابط عمومی دانشگاه تبریز، دکتر صفر نصرالهزاده، رئیس دانشگاه تبریز در این گردهمایی با قدردانی از برگزاری این گردهمایی گفت: امیدواریم با کمک و تلاش شما عزیزان و با برگزاری این گونه گردهمایی ها به نتایج مفید و خوبی برای پیشبرد و توسعه دانشگاه با توجه به برنامه های راهبردی و کلان این دانشگاه دست یابیم.
وی در ادامه با طرح این پرسش که ما با تحقیق و پژوهش دنبال چه چیزی هستیم؟ تصریح کرد: در واقع با پژوهش و تحقیق به دنبال نشان دادن عظمت حقایق هستی، هستیم که حجم و گستره آن بی نهایت است.
رئیس دانشگاه تبریز با تاکید بر اینکه با انجام پژوهش و تحقیق می خواهیم پرده از چهره بی نهایت عالم حقایق هستی برداریم، افزود: تولید علم و فناوری در دانشگاه ها باید نیاز محور باشد و بتواند نیاز واقعی مردم، جامعه و صنعت را برطرف نماید.
دکتر نصرالهزاده، در بخش دیگر سخنان خود، هدف سازی و هدفمند نمودن تولید علم و فناوری در کشور را ضروری دانست و خاطر نشان کرد: حرکت به سمت مرجعیت علمی در سطح منطقه و جهان با توجه به سیاستگذاری های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضروری است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه تولید علم و فناوری باید بتواند نیاز ها و مشکلات بومی، محلی، ملی و منطقه ای را برطرف نماید، اظهار داشت: تولید علم نافع از دیگر وظایف و رسالت های دانشگاه ها و دیگر مراکز تولید علم و فناوری برای شکوفایی و پیشرفت همه جانبه کشورمان در عرصه های مختلف است.
رئیس دانشگاه تبریز با بیان اینکه این دانشگاه در سال های اخیر با تلاش های همه دانشگاهیان و به خصوص با تلاش شما عزیزان در تولید علم و مقاله، در وضعیت و جایگاه بهتری قرار دارد، ولی با این وجود کافی نیست، یادآور شد: دانشگاه تبریز باید در تولید فناوری با توجه به نیاز جامعه و صنعت نیز پیشگام باشد و ما نیز برای رسیدن به این اهداف از واحدهای پژوهشی این دانشگاه حمایت و پشتیبانی های لازم را انجام خواهیم داد.
حرکت به سمت توسعه دیپلماسی علمی و مرجعیت علمی از برنامه های مهم راهبردی و کلان دانشگاه تبریز است
دکتر جلال شیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز در این گردهمایی ضمن ابراز قدردانی از تلاش ها و زحمات مدیران و موسسان واحدهای پژوهشی برای توسعه و اعتلای این دانشگاه گفت: با برگزاری این گردهمایی و با تبادل نظر و اندیشه و آسیب شناسی می خواهیم با توجه به توانمندی ها و ظرفیت های متنوع موجود در واحدهای پژوهشی این دانشگاه، در راستای ارتقای دانشگاه گام های موثری برداریم.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در سال های اخیر تغییر و تحولات اساسی در واحدهای پژوهشی با توجه با برنامه ها و سیاست گذاری های ابلاغی وزارت عتف و برنامه های راهبردی و کلان دانشگاه تبریز صورت گرفته است، افزود: ما با توجه به ظرفیت هایی که در واحدهای پژوهشی بخش های مختلف و با توجه به این پتانسیل ها و توانمندی ها به دنبال حل مسایل و رفع نیازهای جامعه و صنعت هستیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در بخش دیگر سخنان خود، حرکت به سمت توسعه دیپلماسی علمی و مرجعیت علمی را از دیگر برنامه های مهم راهبردی و کلان این دانشگاه برای واحدهای پژوهشی عنوان کرد و یادآور شد: توجه به توسعه کمی و کیفی، ایجاد تحول و پویایی از دیگر برنامهها و سیاستگذاریهای این معاونت برای واحدهای پژوهشی است.
دانشگاه برای ارتقاء و توسعه همه جانبه خود، نیازمند سیاستگذاری و برنامه ریزی است
دکتر غلامرضا حجتی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز هم در این گردهمایی با تاکید بر اینکه دانشگاه با توجه به اقدامات و برنامه ریزی های راهبردی و کلانی که در نظر دارد باید در تمامی بخش ها از جمله حوزه های پژوهشی و آموزشی توسعه و رشد داشته باشد، خاطر نشان کرد: دانشگاه برای ارتقاء و توسعه همه جانبه خود، نیازمند سیاستگذاری و برنامه ریزی است.
وی افزود: آموزش و پژوهش ارتباط نزدیکی با هم دارند و ضروری است اقدامات و برنامه ریزیهای کلان دو حوزه در راستای ارتقای دانشگاه صورت گیرد.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز در پایان سخنان خود گفت: در سال های اخیر اقدامات و حرکتهای خوبی در زمینه تحول و توسعه حوزه پژوهش و آموزش این دانشگاه صورت گرفته که به یقین با برگزاری چنین گردهماییهایی و تبادل نظر و اندیشه مدیران و کارشناسان می توان در آینده نتایج درخشان آن را مشاهده کرد.
هم اندیشی، تبادل نظر و آسیب شناسی عملکرد واحدهای مختلف پژوهشی از اهداف این گردهمایی است
دکتر ابوالفضل مجنونی هریس، مدیر امور پژوهش دانشگاه تبریز نیز با ارایه گزارشی گفت: نخستین گردهمایی مدیران و موسسان واحدهای پژوهشی در جهت هم اندیشی، تبادل نظر و آسیب شناسی عملکرد این واحدها برگزار می شود.
وی افزود: بحثهایی در خصوص وظایف، قوانین و اختیارات و انتظارات از مراکز تحقیقاتی در این گردهمایی صورت می گیرد که بحث در مورد این گونه مسایل برای انسجام بخشی و هماهنگی بین بدنه مدیریتی دانشگاه و واحدهای پژوهشی ضروری است.
به گفته وی تا به امروز در دانشگاه تبریز بر اساس شیوه نامه جدید تاسیس واحدهای پژوهشی، تعداد ۷ آزمایشگاه تحقیقاتی، یک هسته پژوهشی، ۲۷ گروه پژوهشی، ۴ مرکز و ۵ پژوهشکده تاسیس شده که حدود ۱۶۰ نفر از اعضای هیات علمی به صورت اعضای شاخص و عادی در این مراکز مشغول به فعالیت هستند.
مدیر امور پژوهش دانشگاه تبریز با اشاره به نوپا بودن تعدادی از این مراکز گفت: ۲۵ درصد قراردادهای برون دانشگاهی توسط این موسسات و مراکز در حال انجام است و در سال ۱۴۰۱ نیز در راستای اجرای برنامه راهبردی دانشگاه و ارتقای اثرگذار و مرجعیت علمی، مدیریت امور پژوهشی این دانشگاه با تاسیس ۱۸ واحد پژوهشی جدید موافقت کرده است.
وی افزود: این مدیریت همچنین بر رعایت مفاد شیوهنامه تاسیس و ادامه فعالیت این واحدها در دستورالعمل گرنت و تخفیف در بالاسری پروژه های برون دانشگاهی نیز حمایت هایی را از این واحدها انجام داده است.
دکتر مجنونی هریس با اشاره به نقشه راه آینده و چشم انداز این واحدها گفت: ارتقای کیفیت و هم افزایی فعالیت های پژوهشی، استفاده بهینه از نیروی متخصص برای تشکیل گروههای پژوهشی کارآمد، تنوع بخشی به منابع مالی دانشگاه، بسترسازی برای هدایت پژوهش ها برای پاسخگویی به نیازهای جامعه و کاربردی شدن دستاوردهای پژوهشی از جمله اهداف تشکلیل این واحدها است.
در بخش دیگری از این گردهمایی، دکتر محمد علی پرغو به معرفی و گزارش عملکرد موسسه تاریخ و فرهنگ ایران، دکتر داود مختاری به معرفی شاخصهای ارزیابی واحدهای پژوهشی، دکتر ساجده محمدی عارف به معرفی و گزارش عملکرد پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی، دکتر هاشم رستم زاده به معرفی و گزارش عملکرد پژوهشکده ریزگردشناسی، دکتر مهدی عباپور به معرفی و گزارش عملکرد پژوهشکده سیستم های انرژی و دکتر صدرا کریم زاده نیز به معرفی و گزارش عملکرد آزمایشگاه سنجش از دور پرداختند.
هم اندیشی، تبادل نظر و آسیب شناسی فعالیتها و شرکت در برنامه آسمان مجازی و ابعاد کهکشان در محل رصدخانه پژوهشکده فیزیک کاربردی و ستاره شناسی از دیگر برنامه های این گردهمایی یک روزه بود.