صدور ۲۸۰۰ مگاوات مجوز احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور
صدور ۲۸۰۰ مگاوات مجوز احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور

معاون وزیر و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) گفت: خوشبختانه استقبال خوبی در کشور در خصوص احداث نیروگاه تجدیدپذیر وجود داشته و تا به امروز ۲۸۰۰ مگاوات پروانه صادر شده است از جمله ۳۰۰ مگاوات برای مس سونگون که امیدواریم با حمایت استاندار در مدت‌زمان مقتضی وارد مدار شود . به […]

معاون وزیر و رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) گفت: خوشبختانه استقبال خوبی در کشور در خصوص احداث نیروگاه تجدیدپذیر وجود داشته و تا به امروز ۲۸۰۰ مگاوات پروانه صادر شده است از جمله ۳۰۰ مگاوات برای مس سونگون که امیدواریم با حمایت استاندار در مدت‌زمان مقتضی وارد مدار شود .

به گزارش صدای آناک به نقل از شرکت توزیع نیروی برق تبریز، محمود کمانی درحاشیه آئین امضا و مبادله تفاهم نامه های همکاری مشترک در زمینه توسعه نیروگاه های تجدید پذیر و ایجاد شهرک های انرژی خورشیدی طی گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه در تابستان سال ۱۴۰۲ پیک مصرف به عدد ۷۳۵۰۰ مگاوات رسید که حدود ۶ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشت اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های تابستان امسال این بود که تابستانی طولانی داشتیم، به‌طوری‌که در دوره‌ها و هفته‌های متعدد حتی در مجموعه استان‌های آذربایجان شرقی و غربی و اردبیل که پیش‌بینی نمی‌شد با دمای بالای هوا و به‌تبع آن مصرف بالا مواجه شدیم که این موضوع مدیریت مصرف را دچار مشکل کرد.
 وی افزود: البته جا دارد به‌عنوان عضوی از وزارت نیرو از همکاران شرکت برق منطقه‌ای، شرکت‌های توزیع نیروی برق تبریز و استان و به‌ویژه استاندار آذربایجان شرقی واقعاً تشکر کنم چرا که همکاری ویژه و رهنمودهای ایشان کمک بزرگی بود.
 معاون وزیر نیرو ادامه داد: با کمکی که همه کردند و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده تابستان امسال را بدون قطعی برای بخش خانگی و مدیریت برای بخش‌های صنعت و کشاورزی و ادارات پشت سر گذاشتیم، البته این موضوع نشان‌دهنده وضعیت مطلوب نیست.
 وی بیان کرد: حدود ۱۳ هزار مگاوات ناترازی در دوره پیک تابستان داشتیم، بر اساس پیش‌بینی و با افزایش حدود ۵ درصدی طی سال آینده این رقم به عدد ۱۷ هزار مگاوات خواهد رسید که به این شکل قابل‌کنترل نیست.
 کمانی اضافه کرد: یکی از راه‌های موجود کاهش مصرف و توسعه نیروگاهی هست؛ اما به دلیل محدودیت‌های حوزه سوخت امکان افزایش نیروگاه‌های حرارتی مثل گذشته وجود ندارد و تنها مسیر باقی‌مانده توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر خصوصاً انرژی خورشیدی است.
 رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های خوب انرژی خورشیدی دردسترس‌بودن و امکان نصب در شرایط و حجم‌های مختلف است، با هر ظرفیتی حتی در پشت‌بام منازل تا نیروگاه‌های بزرگ قابل‌نصب است.
 وی با بیان اینکه به دلیل تقاضای بالا و عدم امکان توسعه نیروگاه‌های حرارتی بر اساس جلسه شورای‌عالی انرژی توسعه ۳۰ هزار مگاواتی نیروگاه‌های تجدیدپذیر مصوب شد، افزود: البته این توسعه در حقیقت از محل سوخت صرفه‌جویی شده است، به این شکل که برای تولید هر کیلووات‌ساعت برق حرارتی یک‌سوم مترمکعب گاز طبیعی یا معادل آن یک‌سوم لیتر گازوئیل مصرف می‌شود و مصرف ۱۸ میلیارد سوخت مایع نیروگاه کشور معادل توسعه انرژی تجدیدپذیر ۳۰ هزار مگاوات است و بعد از یک سال ونیم کل این سرمایه باز می‌گردد.
 کمانی گفت: سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌شدت ارزان است، اگر سوخت ۱۸ میلیارد لیتری با ترکیب سوخت مازوت و گازوئیل را در نظر بگیریم سالی ۱۴ میلیارد دلار می‌شود و اگر عدد ۲۳ سالی را که صرف جویی می‌شود را در نظر بگیریم این موضوع بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار برای کشور سود دارد.
 وی خاطرنشان کرد: به دلیل محدودیت منابع سوخت فسیلی امکان توسعه در حوزه نیروگاه‌های فسیلی وجود ندارد و بهره‌مندی از انرژی‌های تجدیدپذیر به نفع کشور است.
 معاون وزیر نیرو با بیان اینکه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی با برنامه‌ریزی بخش حاکمیت و کمک‌های بخش خصوصی انجام خواهد شد، ادامه داد: به دلیل تنوع در ظرفیت‌ها، مدل‌های مختلفی برای سرمایه‌گذاران در نظر گرفته شده از نیروگاه‌های خانگی با ظرفیت ۵ کیلووات در ۲ بخش حمایتی و غیر حمایتی که برای استان در بخش حمایتی ۲۰۰ واحد در نظر گرفته شده که بخشی از این نیروگاه‌ها با همت شرکت برق تبریز در آذرشهر به بهره‌برداری رسید.
 وی ادامه داد: امیدواریم با کمک‌های استاندار همانند سابق توسعه نیروگاه‌های خورشیدی ادامه یابد، چرا که این نیروگاه‌ها علاوه بر تولید انرژی در حقیقت کمکی برای تأمین معیشت اقشار تحت پوشش نهادهای حمایتی است، به صورتی که با این امر فرد آبرومندانه صاحب شغل شده و به‌عنوان تولیدکننده نیروی برق شناخته می‌شود و در کنار مزیت تولید برق پاک امکان استفاده ماهانه از مزیت‌های آن را دارد.
 کمانی با بیان اینکه برای شهرک‌های صنعتی و در بالای سوله‌های صنعتی امکان احداث نیروگاه خورشیدی تا ظرفیت ۳ مگاوات وجود دارد گفت: با کمک شرکت شهرک‌های صنعتی تفاهم‌نامه‌ای مبنی بر ایجاد شهرک‌های تخصصی انرژی خورشیدی منعقد شده است.
 وی ادامه داد: در گذشته برای اخذ مجوزهای تأسیس نیروگاه، دستگاه‌های مختلفی باید مجوز صادر می‌کردند که در حاضر طبق این مدل یکبار برای یک شهرک خورشیدی مجوزهای لازم گرفته می‌شود و سرمایه‌گذار بر اساس توافق منعقد شده حجم نیروگاه خود را از ۳ تا ۲۰ کیلووات احداث می‌کند.
 معاون وزیر نیرو با بیان اینکه از طریق شورای اقتصاد برای احداث ۴ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی تحت عنوان ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید مجوز کسب شده و ساختگاه‌هایی برای این موضوع انتخاب شده است گفت: اگر صنایعی اقدام به تأسیس نیروگاه فسیلی کنند معادل آن نیروگاه از مشمولیت قطعی برق معاف می‌شود؛ اما اگر اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر کنند ۳۰ درصد بیشتر مشمول عدم قطعی می‌شود.
 وی ادامه داد: خوشبختانه استقبال خوبی در کشور در رابطه با  احداث نیروگاه تجدیدپذیر وجود داشته و تا به امروز ۲۸۰۰ مگاوات پروانه صادر شده است از جمله ۳۰۰ مگاوات برای مس سونگون که امیدواریم با حمایت استاندار در مدت‌زمان مقتضی وارد مدار شود.