سمیه امینی-خبرنگار صدای آناک-رنجبران در نشست خبری ۲۳ مین سالگرد دانشگاه آزاد اسلامی در جمع خبرنگاران افزود:امروز یکی از روزهای بزرگ برای دانشگاه آزاد اسلامی تبریز و کل کشور است ۲۳ آبان ماه ۱۳۶۱ اولین واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در شهر اولین ها و شهر فرهنگ و هنر و ادب تبریز تاسیس شد. وی […]
سمیه امینی-خبرنگار صدای آناک-رنجبران در نشست خبری ۲۳ مین سالگرد دانشگاه آزاد اسلامی در جمع خبرنگاران افزود:امروز یکی از روزهای بزرگ برای دانشگاه آزاد اسلامی تبریز و کل کشور است ۲۳ آبان ماه ۱۳۶۱ اولین واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در شهر اولین ها و شهر فرهنگ و هنر و ادب تبریز تاسیس شد.
وی گفت: نهالی که در آن روز کاشته شد امروز یک درخت تنومند است در کل کشور که با بیش از ۴۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۲۷۸۶۴ دانشجو برای انتخاب واحد کردن که چند صباح پیش رو، بیش از ۳۰ هزار به این واحد اضافه خواهد شد و آنهایی که در مرحله انتخاب پایان نامه هستند از مرز ۱میلیون و ۳۰۰ دانشجو را رد خواهند کردند.
رییس دانشگاه آزاد اشاره کرد:از همه افرادی که به نوعی در تاسیس و توسعه این دانشگاه نقش داشتند همه روسای و مسئولین قبلی و از همه مهمتر همکاران بزرگوار و هیئت علمی ها و کارکنانی که مخلصانه با علاقه و عشق آجر به آجر این دانشگاه را چیدند و امروز یک مجموعه عظیم علمی و فرهنگی را در تبریز و کشور ایجاد کردند تشکر می کنیم.
وی ادامه داد:دانشگاه اسلامی واحد تبریز و دانشگاه اسلامی استان قطعا یکی از پرافتخارترین مجموعه های علمی کشور است و بزرگترین شبکه علمی استان با ۳۵ واحد مرکز که یکی از آنها واحد مستقل علوم پزشکی و یک واحد بیمارستان فوق تخصصی امام سجاد (ع) که یک مجموعه کامل آموزشی است هستند.
وی از سال ۹۷ که دوره جدید مدیریت دانشگاه در کشور آغاز شده اشاره کرد و گفت:یک سری تحولات خوبی در دانشگاه رخ داده است که این دانشگاه در اوج فعالیت خود تا ۱ میلیون و ۸۰۰هزار دانش بوده و با تغییرات هرم جمعیتی و هم افزایش بی رویه دانشگاهها درکشور که بعضی از آنها از نظر کمی و کیفی صلاحیت کافی را نداشتند ولی به دلایلی توسعه پیدا کردند.
رنجبران افزود: در سال ۹۷ دانشجویان دانشگاه از ۱۸۷۰به حدود ۸۷۰ هزار نفر رسیده بود و از سال ۹۷ به بعد روند رو به رشد در تعداد دانشجویان اتفاق افتاده و امروز این ترم از ۱۳۰۰هم فراتر خواهد رفت که ما این را نشانه استقبال مردم می دانیم.
وی در مورد تعداد پذیرش دانشگاه آزاد گفت: از تعداد پذیرش دانشگاه آزاد نسبت به سال گذشته بیش از ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است افرادی که خود، دانشگاه آزاد را به عنوان تحصیل انتخاب کردند که اتفاق خیلی خوبی برای دانشگاه دارد و نشان می دهد اقبال و اعتماد مردم را بیشتر جلب بکند.
وی خاطرنشان کرد:تعداد دانشجویان از حدود ۵۵هزار در دو سال قبل به حدود ۶۰هزار افزایش پیدا کرده با انتخاب واحدی که در خصوص پایان نامه ها انجام خواهد شد و در طول ترم و موقع دفاع آنها انجام می شود پیش بینی می شود به ۶۲ هزار نزدیک خواهیم شد که نشان می دهد دانشگاه روند رو به توسعه ای بهتر خواهد رفت.
رنجبران به رتبه های بین استانها اشاره کرد:در دو سال پیش استان آذربایجان شرقی رتبه ۲۲ در بین استانها کسب کرد و سال گذشته رتبه ۱۶ را کسب کردیم و امسال رتبه ۴ را در کشور کسب کردیم با یک اختلاف بسیار جزئی با رتبه سوم.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: این ارزیابی مهم در مورد عملکرد دانشگاه که برمبنای برنامه ریزی از پیش تعیین شده است یک روند رشد خیلی خوب در حرکت به سمت جایگاه واقعی استان را در پیش داشته و این ارزیابی همه جانبه بوده ها، در علمی، پژوهشی ،آموزشی، فرهنگی و شاخص های اقتصادی که پارامترهای مختلفی در آن دخیل بوده است.
رنجبران از تخصیص تحصیلات تکمیلی فرآیند رشته ها گفت: امسال ۴ رشته محل در مقطع دکترا توانستیم برای استان خود بگیریم و ۱۲ رشته محل در مقطع کارشناسی ارشد و ۴۸ رشته در مقطع کاردانی و کارشناسی است که در کشور جزو بیشترین رشته هایی که اخذ شده برای استان تبریز بوده است.
وی ادامه داد:با تغییر جدی که دانشگاه در بحث تحول آموزشی دنبال می کند امسال دانشکده های هوش مصنوعی،دانشکده صنعت ساختمان، دانشکده انرژی، دانشکده ساخت تولید و صنایع وابسته،دانشکده تعلیم و تربیت، دانشکده هنر و رسانه، دانشکده جامع و حوزه عمرانی به مجموعه ما اضافه خواهد شد و با توجه به نیازهای جامعه یک تغییر بسیار بزرگی است
وی اظهار داشت: ایجاد کارخانه تولید کامپوزیت دانشگاه آزاد اسلامی در واحد شبستر، تولید جلبک اسپرولینا و برنامه توسعه این طرح، افزودن یک بخش ام آر آی در بیمارستان امام سجاد(ع)، ایجاد پلتفرم کسب و کار از جمله کارهای موفق انجام شده در دانشگاه آزاد اسلامی استان است.
وی در این خصوص ادامه داد: این مرکز اولینی دیگر در کشور است، با صنایع بزرگ مثل تراکتورسازی و مس و شرکتهای بزرگ دانش بنیان همکاری میکنیم. علاوه بر این صنایع بزرگ با تأمین کنندههای خرد نیز توافقاتی داشته ایم و سفارشات آنها را گرفته ایم. ۳۲۸۵ تأمین کننده خرد در این مجموعه با ما کار میکنند.
رنجبران گفت: ۱۲ دانشکده، ۲۶۴ رشته، سه دانشکده فنی و حرفه ای، هشت باب مدرسه، یک بیمارستان، چهار کتابخانه با بیش از ۲۳۸ هزار جلد کتاب، ۱۰۶ آزمایشگاه و کارگاه تخصصی، یازده مرکز تحقیقات، مرکز رشد و فناور، چهار باب خوابگاه دانشجوئی و ۲ باب مهمانسرا از امکانات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز است.