سمیه امینی- صدای آناک، بابایی در سی و یکمین دوره هفته کتاب با شعار «آینده خواندنی است »در جمع خبرنگاران افزود:با توجه به اهمیت حوزه کتاب و کتابخوانی و فعالیت های ترجیح ظرف یکسال گذشته تلاش کردیم از کارهای سنتی با شیوه های جدید از نهادهای کتابخانه های عمومی کشور اصطلاحا به شیوه هایی که […]
سمیه امینی- صدای آناک، بابایی در سی و یکمین دوره هفته کتاب با شعار «آینده خواندنی است »در جمع خبرنگاران افزود:با توجه به اهمیت حوزه کتاب و کتابخوانی و فعالیت های ترجیح ظرف یکسال گذشته تلاش کردیم از کارهای سنتی با شیوه های جدید از نهادهای کتابخانه های عمومی کشور اصطلاحا به شیوه هایی که مردم را جذب کتابخانه ها بکنیم تا تعداد کتابخوان های ما افزایش پیدا کند.
وی گفت:در ۲۵ تیرماه سال گذشته تعداد اعضای کتابخانه ۷۸۲۲۳ نفر بود و با اجرای برنامه های تحقق کتابداری و اصطلاحا ترویج کتابخوانی تعداد اعضا تا به امروز ۱۶۲۸۰۳نفر در افزایش عضویت در کتابخانه های بومی استان با رشد ۱۰۸ درصدی بوده است.
بابایی ادامه داد:از سال ۱۳۸۹، ۱۱۳ هزارنفر بیشترین عضو کتابخانه های استان بوده است که امروزه سقف تاریخی آن پر شده است .
وی در خصوص امانت کتاب گفت: در سال گذشته از بازه یکسال در هفته کتاب ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ حدود ۷۲۳۱۱۵ جلد کتاب امانت داده ایم و از هفته کتاب ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۲ حدود ۱۲۳۳۸۶۱جلد کتاب با رشد ۷۰٫۶ درصد در امانت کتاب ،بیشتر به مردم داده شده است.
وی خبر داد:تعداد کتابخانه ها در سال گذشته ۱۱۳ کتابخانه داشتیم و امسال ۱۷ کتابخانه نهادی داریم و با افتتاح ۴ کتابخانه .
اسدی در خصوص کتابخانه هایی که در هفته کتاب افتتاح شد افزود: کتابخانه هایی شامل کتابخانه سعادت جو خیابان مارالان تبریز – کتابخانه سیار شبستر – کتابخانه سردار قاسم سلیمانی در شهر جدید سهند که مجهزترین کتابخانه شمال و شمالغرب کشور هست- کتابخانه استاد کریمی مراغه ای نیز اشاره کرد.
وی در خصوص اهدای کتاب گفت:در شانزده ماه گذشته هم به صورت نرم افزاری و سخت افزاری توسعه پیدا کردیم که هم اعضا، هم امانت، هم منابع کتابخانه ما زیاد شده است.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در سال گذشته تا امسال تنها ظرف یک هفته گذشته یک میلیارد و۲۰۰ تومان فقط در منابع دانشگاهی کتاب گرفته ایم و امسال ۱ میلیارد و ۵۰ میلیون از نمایشگاه کتاب گرفتیم.
رییس کتابخانه مرکزی افزود: برای کتابخانه ها و مردم در این مدت ۳ مورد پویش برای اولین بار در کشور راه اندازی کردیم و در استانهای دیگر یک مورد پویش راه اندازی شد این پویشها نظیر:۱- نظم کتاب اهدای دانایی ۲-بارش دانایی ۳-احداث پویش اهدای کتاب ویژه دانشجویان و اساتید دانشگاه بوده است که مردم تا به الان از این پویش ها ۷۶۳۱۴ نسخه کتاب از مرداد ۱۴۰۱ تاکنون اهدا کرده اند که کتابهای نفیس هم در میان این کتابها وجود دارد.
وی در خصوص وضعیت کتابخانه که بهسازی کردیم اشاره کرد و گفت:کتابخانه هایی نظیرکتابخانه یامچی شهر مرند- کتابخانه شهید رجایی عجب شیر- کتابخانه شهید انتظاری هشترود – کتابخانه مرکزی تبریز-کتابخانه فرپوش سراب- کتابخانه تازه قلعه ملکان با ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی- کتابخانه دیزج امیر مقام اسکو با ۴۰ درصد پیشرفت- کتابخانه صومعه ده ورزقان که با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی- کتابخانه مرکزی بستان آباد با ۱۸۰۰ مترمربع و ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی و… بهسازی شده اند.
بابایی در خصوص رویکرد تازه ای که در برنامه های فرهنگی انجام دادیم خبر داد: در سال گذشته ۶۳۶۱ عنوان برنامه فرهنگی داشتیم که تا به الان ۱۰۲۲۳ عنوان که ۶۱ درصد از فعالیت فرهنگی ما بیشتر شده است.
وی خاطرنشان کرد:اولین طرحی که برای اولین بار در کشور در استان ما پایلوت نوشته شده ودر حال اجرا هستیم طرح کودک کتاب خوان و نوجوان کتاب خوان است که از طریق طرح کودک کتابخوان توانستیم ۴۴۰۰۰ کودک را عضو کتابخانه های محله ها کنیم و در اثر این طرح ها ۸۰درصد اعضای جدید ما زیر ۱۴ سال هستند که توانستیم دهه نودی ها را با کتابخانه آشنا کنیم.
بابایی در خصوص دوره های آموزشی که برگزار شده است گفت: حدود ۱۲۴۶۹۶نفر ساعت دوره های آموزشی برگزار کردیم شامل دوره های آیین نگارش، فنون مذاکره، کمک های اولیه و عناوین دیگر …..و برای بچه ها هم برنامه های آموزشی در تابستان اجرا کردیم.
وی اشاره کرد:افتتاح بخش کودک کتابخانه علامه جعفری محله احمدآباد تبریز نیز یکی دیگر از برنامه های ما برای این هفته است.
وی اظهار کرد:در هر حوزه ظرف شانزده ماه گذشته در تمام حوزه شاخص کتابخانه شامل چهار حوزه اعضا،امانت، فضای فیزیکی و منابع کتابخانه رشد داشتیم.
بابایی در ادامه افزود:در طول این هفته عضویت در کتابخانه های عمومی استان رایگان است و همچنین جریمه ای از بابت تاخیر در عودت کتاب گرفته نخواهد شد.