محبوب نعمتی گفت: نشانهای ایمنی و سلامت مختص کارختنهها و محصولاتی است که توجه ویژهای به ایمنی و سلامت دارند و استان آذربایجانشرقی در این زمینه رتبهی برتر را در سطح کشور به خود اختصاص داده است. به گزارش پایگاه خبری آناک پرس، محبوب نعمتی به مناسبت روز جهانی غذا در گفت و گو با […]
محبوب نعمتی گفت: نشانهای ایمنی و سلامت مختص کارختنهها و محصولاتی است که توجه ویژهای به ایمنی و سلامت دارند و استان آذربایجانشرقی در این زمینه رتبهی برتر را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
به گزارش پایگاه خبری آناک پرس، محبوب نعمتی به مناسبت روز جهانی غذا در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: ۱۸۴۴ واحد تولیدی در حوزه تولید مواد غذایی در استان وجود دارد که شامل کارخانجات خوراکی و آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، سردخانه میباشند و برخی از آنها غیرفعال هستند که البته معاونت غذا نظارت کافی و لازم را بر همهی واحدهای فعال و غیرفعال دارد.
وی افزود: طی چند ماه اخیر معاونت غذا و دارو از ۲ هزار و ۸۴۱ مورد از واحدهای تولیدی استان بازدید کرده و طی این اقدام ۳۳ مورد بوده که به مراجع قضایی معرفی شدهاند.
نعمتی با اشاره به اینکه شعاری که برای روز جهانی غذا در نظر گرفته شده است به گونهای است که متناسب با نیازهای غذایی ایرانیان است، اذعان داشت: شعار امسال” اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت ” میباشد که در این راستا وزارت بهداشت نیز اقداماتی همچون کاهش قند و شکر در تولید نوشابه و کاهش نمک و اسیدهای چرب در غذاها و آشامیدنیهای دیگر را انجام داده است.
سامانه ۱۹۰ راهی برای اعلام گزارشات کمبود دارو
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه مردم میتوانند هرگونه کمبود دارویی را از طریق سامانه ۱۹۰ به ثبت رسانده و گزارش دهند، ابراز داشت: افراد میتوانند در صورتی که شاهد کمبود و یا نبود دارو باشند این امکان را دارند که از طریق سامانه ۱۹۰ گزارش داده و همکاران ما داروخانههایی را که داروی مورد نظر فرد در آنجا وجود دارد را به او معرفی خواهند کرد.
تغذیه نادرست عامل اصلی بیماریهای قلبی و عروقی در استان
نعمتی اولین عامل مرگ و میر را بیماریهای قلبی و عروقی دانست و گفت: تغذیه یکی از مهمترین عوامل بیماری قلبی عروقی در افراد میباشد که با رعایت برخی از رژیمهای غذایی و استفاده صحیح و اندازه قند و نمک و اسیدها میتوان از ابتلا شدن به اینگونه بیماریها پیشگیری کرد.
وی ادامه داد: در این راستا میزان قند، نمک و اسید چرب ترانس در پروانههای واحدهای تولیدی اصلاح شده است به طوری که استفاده از این مواد در بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ محصول تولیدی شامل انواع کیک، شیرینی، انواع نوشابه، انواع پنیر، انواع نوشیدنی ها، دوغ، فرآورده های گوشتی و ترشیجات، با کاهش روبه رو بوده است.
نعمتی در رابطه با نشان ایمنی و سلامت، با بیان اینکه سال گذشته ۱۷ واحد غذایی در آذربایجانشرقی نشان ایمنی و سلامت دریافت کردند، مطرح کرد: این نشان برای کارخانجات و محصولاتی تولید و ارائه میشود که بیش از پیش به ایمنی و سلامت توجه دارند که استان آذربایجان شرقی از نظر تعداد نشان های ایمنی وسلامت در کشور رتبه برتر را به خود اختصاص داده است.
خبرنگار / زهرا تاریزاده