به گزارش خبرنگار آناکپرس، محبوب نعمتی قبل از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با موضوع سلامت شیر و فرآوردههای آن اظهار داشت: میانگین جهانی مصرف سرانه شیر ۱۵۰ کیلوگرم است که در برخی کشورهای اروپایی به ۳۰۰ کیلوگرم هم میرسد که بر اساس آمار سازمان جهانی این مقدار در ایران در حدود ۶۶.۱۲ […]
به گزارش خبرنگار آناکپرس، محبوب نعمتی قبل از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با موضوع سلامت شیر و فرآوردههای آن اظهار داشت: میانگین جهانی مصرف سرانه شیر ۱۵۰ کیلوگرم است که در برخی کشورهای اروپایی به ۳۰۰ کیلوگرم هم میرسد که بر اساس آمار سازمان جهانی این مقدار در ایران در حدود ۶۶.۱۲ کیلوگرم در سال است.
وی افزود: این میزان مصرف شیر در کشور ما نسبت به آمار جهانی سهم کمی را به خود اختصاص داده و ایجاد و پخش شایعاتی که اخیرا در رابطه با سمی بودن شیرها پخش شد باعث کاهش بیش از پیش این میزان شده است.
نعمتی با بیان اینکه تقلبی بودن و آلودگی یکی از عمده مشکلات موجود در رابطه با شیر دانست و گفت: از جمله قدیمیترین تقلبی که در خصوص شیر صورت گرفته است مخلوط کردن آب با شیر برای افزایش حجم شیر بوده است.
ضمن اشاره به نظارتهای صورت گرفته بر روند شیر تولیدی، اذعان داشت: شیر از زمانی که در بدن حیوان تولید میشود تا زمان بسته بندی مورد نظارت قرار میگیرد و در کارخانجات نیز در ابتدا مورد ارزیابی کیفیتی قرار گرفته و چنانچه همهی موارد و کیفیت شیرها به تایید مسئول فنی برسد، این شیرها وارد چرخه میشود و در غیر این صورت معدوم سازی خواهند شد.
نعمتی با اشاره بر حرفها و سخنان مطرح شده در رابطه با وجود آفلاتوکسین در شیر مطرح کرد: حذف آفلاتوکسین از شیر در کل دنیا میسر نیست اما یکی از راههای کم کردن میزان آفلاتوکسین در شیر، اصلاح خوراک دام است چرا که آفلاتوکسینهای m۱ و m۲ برای اولین بار از شیر دامهایی که از خوراک آلوده تغذیه کرده بودند شناسایی و جدا شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی از وجود ۵۵ واحد کارخانه فعال خبر داد و گفت: همچنین ۹۹ کارگاه فعال لبنی و ۱۳۰ پروانه بهرهبرداری کارگروهی وجود دارد که مجوز ۱۰۵ پروانه بهرهبرداری بهداشتی نیز در آذربایجان شرقی صادر شده است.
وی در خصوص نظارت چندین دستگاه بر روی تولید و فرآوری شیر در استان، عنوان کرد: معاونت غذا و دارو، معاونت بهداشتی دانشگاه، سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل استاندارد، دامپزشکی و سازمان صمت در این موضوع وظایفی بر عهده دارند و نظارت لازم را انجام میدهند.
نعمتی با بیان اینکه کارشناسان هر روز شرکتهای لبنی را کنترل و نظارت میکنند، خاطر نشان کرد:آخرین نمونه برداری نیز دیروز انجام گرفته است و هیچگونه آلودگی بیش از حد مجازی گزارش نشده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی، ادامه داد: ادعای برخی از کارشناسان مبنی بر آلودگی ۶۲ درصدی شیرهای تولید شده در استان چندان مبنای علمی نداشتهاند چرا که اغلب از مقالات مربوط به سالهای گذشته استفاده میکنند.
نعمتی با بیان اینکه شیرهای پاکتی هیچگونه افزودنی ندارند، گفت: شیرهای استریلیزه فاقد افزودنی میباشند و ادعای برخی از افراد در خصوص دارا بودن افزودنی در این شیرها صحت ندارد.
خبرنگار/ زهرا تاریزاده